Weetjes over de mopshond

doorjohan

Weetjes over de mopshond

tips en weetjes over de mopshond

Weetjes over mopshondjes

Het mopshondje is het officiële hondenras van Oranje

Zo rond 1572 voerden de Nederlanders een oorlog tegen Spanje, welke de 80-jarige oorlog genoemd werd. De prins van Oranje, Willem de Zwijger, leidde hierbij de Nederlandse troepen in het gevecht. Een Nederlandse legende zegt dat Willem de Zwijger in zijn tent lag te slapen terwijl Spaanse vijanden aan de tent stonden om hem te vermoorden. Zijn mopshond, Pompey had het in de gaten en begon luid te blaffen. Hierdoor werd Willem de Zwijger wakker en had hij de kans om te vluchten. Pompey heeft dus het leven van Willem de Zwijger gered. Door deze heldendaad van dit kleine mopshondje werd het ras benoemd tot het officiële hondenras van het Huis van Oranje.

Een geheime organisatie is vernoemd naar de mopshond

De orde van de mopshonden was in 1740 een geheime groep van de Rooms-Katholieke kerk. Deze geheime groep werd opgericht omdat de paus de katholieken had verboden om zich aan te sluiten bij de vrijmetselaars. Om dit te omzeilen hadden een aantal katholieken besloten zelf een eigen groep op te richten. De mopshond is hierbij gekozen als symbool, omdat de mopshond bekend staat om zijn loyaliteit en betrouwbaarheid.

De mopshond bestaat al ruim 2.500 jaar

De geschiedenis en afkomst van de mopshond is een beetje gokken, toch gelooft men dat de mopshond in China is ontstaan, en dat de honden daar ‘lo-sze’ genoemd werden. Mopshonden werden in China en Tibet als huisdier gehouden door boeddhistische monniken in Tibetaanse kloosters. De mopshond werd China koninklijk behandeld en werden door deze keizers gehouden als schoothondje.

De perfecte staart van een mopshond heeft twee krullen

De mopshond staat bekend om zijn gekrulde staart die omhoog krult in de richting van zijn rug. De Amerikaanse Kennel Club (AKS) omschrijft de perfecte staart als er twee krullen in zitten.

Er is zelfs een mopshond met een universiteitsdiploma

Weetjes over de mopshond of pug

Weetjes over de mopshond – De website GetEducated.com, een site die studenten helpt te beschermen tegen oplichters van online colleges had de mopshond “Chester Ludlow” ingeschreven als universiteitsstudent aan de Rochville University. De mopshond kreeg een A in financiën, en dit terwijl hij geen enkele les had bijgewoond. Chester is de eerste hond die een universiteitsdiploma heeft behaald.

Ken jij ook leuke verhalen of leuke weetjes over de mopshond ? Laat het ons weten via ons contactformulier op deze site.

Over de auteur

johan administrator